Greatest Kılavuzu yangın kapısı için

Wiki Article

üste, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, uygun şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Tamlanan merdivenler genelde gestaltnın özlelliğine nazaran dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri menfi bir olay çabucak yapı bağırsakinden emeksiz ve emniyetli kaçışın katkısızlanması ciğerin örgülırlar. Legal olarak da her konstrüksiyonda bulunması zorunludur.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten henüz koca mukavemet ve korozyona metanet sağlar ve bu nedenle yangın bapsı yapımında yeğleme edilen bir malzemedir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı alelumum 60 dakika, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Belirtilen bu devir dilimleri bir kapının yangına ne kadar süre dayanacağını söyleyiş etmektedir. Lakin bu mevzuda titiz tamamlanmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 an de dayanmadığı daha önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Hakikaten yangınlardan korunmak muhtevain taban olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Sosyete ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i mütalaa etmek kucakin tıklayın.

Lacerem yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının nite açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın takkadak rastgele bir marifet vadiı olmayan birinin denemesi mesele yaratacaktır.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı kusursuz sağlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim parderi.

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa da tek hareketle açılabilmesi yangın kapısı gerekir. Kapının üzerinde panik amerikan bar veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine yaraşıklı olarak belirlenen yerlere ve adetlara için yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her saat azade buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Aksi takdirde anlayışlevini alegori getirememekle beraberinde yangına karşı savunmasız bir vasat oluşturur. Evet yangın kapısı seçerken nelere dikkat edilmeli?;

Özellikle yeni imar kanunuyla yanında sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler de çok pıtrakı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Report this wiki page